Авіація РФ за місяць вбила 390 мирних сирійців

Авіація РФ за місяць вбила 390 мирних сирійців

Укрінформ
В результаті бомбардувань російської авіації у лютому в Сирії загинули 390 мирних жителів.

Про це повідомляє "Анадолу", посилаючись на дані Сирійського інституту справедливості (СІС).

"В результаті атак ВКЗ Росії в Сирії у лютому загинули 390 мирних жителів, включаючи 53 жінок і 103 дітей", - йдеться у звіті СІС.

У документі наголошується, що авіаударам РФ (в тому числі із застосуванням касетних і фосфорних бомб) піддалися школи, мечеті і лікарні в Алеппо і прилеглих до нього районах.

Метою атак російської бойової авіації на півночі Сирії було перекриття гуманітарного коридору Алеппо-Туреччина з тим, щоб відрізати блоковані в центрі міста загони опозиції від Ідліб.

Інша мета – розчистити шлях для терористичної організації PYD (сирійське відгалуження терористичної організації РКК), яка згрупувавши сили в Африні, веде підготовку до нападу на прикордонний з Туреччиною район Атме, розташований на північ від Ідліб.

Раніше РФ і США, як співголови Міжнародної групи підтримки Сирії (МГПС) погодили припинення протистояння в Сирії, яке носить тимчасовий і частковий характер, і набрала чинності з 00:00 годин за місцевим часом 27 лютого 2016 року.

Вищий комітет з переговорів (ВКП) сирійської опозиції заявив, що 97 угруповань, включаючи що входять до складу "Вільної сирійської армії", погодилися приєднатися до часткового перемир'я в Сирії строком на два тижні.

Відповідно до заяв офіційних представників США, Туреччини і країн Перської затоки, дотримання перемир'я в Сирії залежить від припинення Росією бомбардувань сил опозиції і мирних жителів, які здійснюються під приводом "боротьби з тероризмом".

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-