Росія та Асад зривають доставку гуманітарки в Сирії - ЗМІ

Росія та Асад зривають доставку гуманітарки в Сирії - ЗМІ

Укрінформ
Росія і режим Башара Асада порушують домовленість про припинення ворожнечі в Сирії. Доставка гуманітарних вантажів в обложені сирійські регіони наразі провалюється.

Про це повідомляє "Анадолу".

За даними Всесвітньої продовольчої програми ООН, в обложених регіонах у Сирії проживають 486 тис. 700 осіб. Серед обложених міст знаходиться і Мадая, яка більш як вісім місяців протистоїть силам режиму Башара Асада та руху "Хізбуллах".

За цей період зросла кількість смертей у зв'язку з нестачею продовольства і медикаментів. Для виходу з важкої гуманітарної ситуації, 11 січня в Мадаю, а також місто Ез-Забадані і селище Фуа і Кафра була двічі доставлена гуманітарна допомога ООН.

"Джерела зазначають, до складу гуманітарного вантажу не були включені медикаменти, яких потребують хронічно хворі. Тим часом, в Мадаї вчора через брак медикаментів загинула ще одна дитина і лише четверо з 400 важко хворих були вивезені з регіону", - повідомляє агентство.

21 тонна гуманітарного вантажу ООН була скинута 24 лютого з повітря на обложене бойовиками терористичної організації ІДІЛ сирійське місто Дейр-ез-Зор.

Повідомлялося, що гуманітарна допомога у Мадаю, Ез-Забадані, Фуа і Кафру надійшла 28 лютого, проте місцеві джерела стверджують, що цього поки що не сталося.

Фото: nahnews.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-