Набрала чинності

Набрала чинності "мігрантська" угода між ЄС і Туреччиною

Укрінформ
Угода між ЄС та Туреччиною щодо врегулювання мігрантської кризи сьогодні набуває чинності.

Як інформує DW, документ передбачає повернення до Туреччини всіх нових нелегальних мігрантів, які прибудуть у Грецію та не подаватимуть там заяву на отримання притулку або якщо їхнє прохання не буде задоволено.

Згідно з умовами угоди, примусова реадмісія стосуватиметься тільки тих біженців, які не зможуть довести, що їх переслідують у Туреччині і чию заявку на отримання притулку в Греції таким чином буде відхилено.

При цьому в обмін на кожного сирійця, якого буде відправлено з Греції, ЄС забиратиме собі одного сирійця з Туреччини - всього в ЄС погодились прийняти таким чином до 72 тисяч сирійських біженців.

Напередодні прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас поінформував міністрів про необхідність починати готуватися до відправки біженців у сусідню країну, але чиновники заявили, що їм необхідно більше часу для підготовки.

Тим часом, згідно з останньою статистикою, кількість біженців у Греції напередодні укладання угоди і далі збільшувалася. Наразі в країні перебуває вже більше 47 тисяч мігрантів.

Водночас у ЄС далеко не всі громадяни вважають цю угоду прийнятною. У суботу, 19 березня, тисячі людей у багатьох європейських містах вийшли на акції протесту проти політики ЄС щодо біженців. Зокрема, мітинги на підтримку відкритих кордонів відбулись у Лондоні, Афінах, Відні, Барселоні, Амстердамі та в декількох швейцарських містах.

Фото: rbc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-