Екс-прем'єр Молдови придивляється до президентського крісла

Екс-прем'єр Молдови придивляється до президентського крісла

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Молдови, лідер Європейської народної партії Юріє Лянке не виключає своєї участі у майбутніх виборах президента країни.

Про це він заявив в інтерв'ю одному з молдавських видань Deschide

«Метою нашої партії була участь у парламентських виборах - або дострокових, або чергових, щоб зміцнити свої позиції у парламенті. Нині, у зв'язку зі зміною політичної ситуації й поверненням до процедури всенародних виборів президента, я братиму участь у президентській виборчій кампанії, зрозуміло, якщо керована мною партія прийме відповідне рішення», - зазначив Лянке.

Екс-прем'єр підкреслив, що Європейська Народна партія є реальною альтернативою партіям, які входять сьогодні до правлячої коаліції.

Стосовно об'єднання правих сил для висунення єдиного кандидата на посаду президента Лянке зауважив, що він неодноразово звертався з цим питанням до лідерів опозиційних партій правого толку, проте чіткої відповіді від них так і не отримав.

«Було б ідеально, щоб праві партії виробили єдину стратегію не лише для подальшої участі у президентських виборах, але і для майбутнього розвитку країни. Але завжди при цьому ставиш питання: чиї інтереси представляють ці партії, і хто за ними стоїть? Іноді складається враження, що їх цікавить не доля громадян, а свої власні, часто  приховані, інтереси», - підсумував екс-прем'єр.

Юріє Лянке обіймав посаду прем'єр-міністра Молдови з травня 2013 по грудень 2014 роки. Після відставки він залишив ряди правлячої тоді Ліберально-демократичної партії, створивши власний політичний проект - Європейську Народну партію Молдови.

За попередніми даними, чергові вибори президента Молдови можуть відбутися восени цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-