У Кишиневі протестувальники

У Кишиневі протестувальники "не поділили" головну площу

Укрінформ
Представники Цивільної платформи "Гідність і правда" (організатори антиурядових акцій протесту) відмовилися поступитися площею Великих Національних зборів у Кишиневі уніоністам (прихильники об'єднання Молдови з Румунією), що планують провести мітинг у зв'язку з річницею приєднання Бесарабії до Румунії у березні 1918 року.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

"Уніоністи для проведення мітингу можуть зайняти вільне місце на площі, яке не зайняте протестуючими з наметового містечка. Це було б кращим вирішенням питання", - заявив один із лідерів Цивільної платформи Лівіу Вовк.

Прихильники об'єднання Молдови з Румунією висловили обурення тим, що їм не хочуть поступитися місцем на площі, адже вона - загальне національне надбання, а не приватна власність платформи. Після довгого "словесного з'ясування стосунків" уніоністи вирішили провести свій мітинг перед будівлею театру опери та балету у Кишиневі.

Представники уніоністського руху щороку відзначають річницю підписання 27 березня 1918 року тодішнім молдавським парламентом (Державною радою) акту про приєднання Бесарабії (територія сьогоднішньої Молдови) до Румунії.

Як повідомляв Укрінформ, з вересня 2015 року на площі Великих Національних зборів у Кишиневі розмістилося наметове містечко "Гідність", де акції протесту проводить Цивільна платформа "Гідність і правда".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-