Закрити посольство ФРН у Туреччині змусили конкретні погрози - Штайнмайєр

Закрити посольство ФРН у Туреччині змусили конкретні погрози - Штайнмайєр

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр пояснив у четвер причини тимчасового закриття дипломатичних представництв конкретними погрозами.

Глава німецького МЗС зробив коротку заяву з цього приводу, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Учора (в середу – ред.) ввечері до наших спецслужб дійшли дуже конкретні вказівки, які слід сприйняти дуже серйозно, про те, що проти німецьких установ у Туреччині готуються теракти», - сказав Штайнмайєр.

Міністр підкреслив, що рішення закрити дипмісії і школу було продиктоване міркуваннями безпеки і бажанням захистити німецьких громадян.

Також у четвер МЗС ФРН заявив про необхідність дотримуватися обережності в Анкарі, Стамбулі та інших великих турецьких містах. Громадянам Німеччини радять не з'являтися в районах, прилеглих до дипустанов.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні тимчасово закрили посольство ФРН в Анкарі, генеральне консульство в Стамбулі і німецьку школу, розташовану поблизу нього.  

В результаті вибуху автомобіля в Анкарі 13 березня загинули 37 осіб і більш як 120 отримали поранення. Раніше, 12 січня, в результаті теракту в Стамбулі загинули десять німецьких туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-