РФ закупить чотири мільярди кубів узбецького газу

РФ закупить чотири мільярди кубів узбецького газу

Укрінформ
Публічне акціонерне товариство(ПАТ) "Газпром" і Національна холдингова компанія(НХК) "Узбекнафтогаз" підписали контракт на закупівлю 4 мільярдів кубометрів узбецького газу у 2016 році.

Про це зазначається у меморандумі "Газпрому" у новий випуск єврооблігацій, повідомляє "Прайм".

"У грудні 2015 року ми підписали контракт з НХК "Узбекнафтогаз" на купівлю в 2016 році узбецького газу в обсязі 4 мільярдів кубометрів", - підкреслюється у контракті.

На початку січня глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомляв, що компанія в 2016 році має намір збільшити закупівлі газу в Узбекистані. Попередній контракт на купівлю узбецького газу й угоду про транспортування територією країни на період з 2013 по 2015 роки було підписано "Газпромом" у грудні 2012 року.

Контракт з "Узбекнафтогазом" було укладено після загострення відносин з держконцерном "Туркменгаз". Суперечка сталася через ціни туркменського газу для російської компанії. У середині 2015 року офіційний Ашгабад звинуватив "Газпром" у тому, що він з початку 2015 року не платить по своїх боргах перед ДК "Туркменгаз" за поставлені обсяги газу.

У червні 2015 року "Газпром" звернувся у Стокгольмський арбітраж з позовом до "Туркменгазу" з приводу перегляду ціни газу. У середині січня "Туркменгаз" повідомив, що "Газпром" з 1 січня достроково розірвав з ним контракт, нібито, через серйозні порушення контракту з боку "Туркменгазу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-