У Китаї шахтарі протестували через затримку зарплати

У Китаї шахтарі протестували через затримку зарплати

Укрінформ
Тисячі китайських шахтарів, обурених кількамісячною затримкою зарплати, вийшли на протест у суботу в північно-східному китайському місті Шуаньяшань.

Раніше губернатор провінції заявляв про відсутність заборгованості з виплатою грошей працівникам місцевої гірничодобувної компанії, повідомляє АР.

«Розгнівані працівники компанії Longmay Mining Holding Group Co. Ltd. та члени їхніх сімей вийшли на вулиці міста Шуаньяшань в суботу і зібралися навпроти офісів місцевих представництв компанії», - йдеться у повідомленні.

Згідно з дослідженням китайської фінансової інформаційної групи Caijing, у січні компанія Longmay продовжувала урізати своїм працівникам зарплату, не виплачуючи навіть зменшену суму по три-чотири місяці, а то й по півроку.

Губернатор провінції раніше заявляв, що усі 80 тис. робітників підприємства отримали заробітну плату вчасно і в повному обсязі, що і викликало протести шахтарів.

Реакцією на незгоду шахтарів стала заява уряду провінції пізно вночі в суботу, в якій стверджувалося, що компанія Longmay дійсно заборгувала виплати багатьом своїм співробітникам.

Така ситуація загалом відбиває проблеми в китайській гірничовидобувній промисловості, пов'язаній зі зниженням попиту на вугілля у країні, спричинене різким економічним спадом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-