Сідней і Мельбурн втратили свої позиції у рейтингу найдорожчих міст

Сідней і Мельбурн втратили свої позиції у рейтингу найдорожчих міст

Укрінформ
Через здешевлення австралійського долара Сідней і Мельбурн більше не належать до 10 найдорожчих міст світу.

Про це повідомляє ААР.

 «Падіння цін на сировинні товари створили дефляційний тиск в деяких країнах, але й в інших слабкість валюти, викликана цими падіннями, призвела до зростання інфляції», – сказав Джон Коупстейк, редактор Economist Intelligence Unit – видання, що здійснювало опитування.

Лондон, Нью-Йорк і Лос-Анджелес витіснили Сідней, Мельбурн та Осло з 10 найдорожчих міст за версією Economist Intelligence Unit. Таким чином Сідней і Мельбурн опинилися на 20 і 21 місцях замість 5 і 6 відповідно.

Австралійський і новозеландський долари нині істотно ослаблені відносно максимумів, яких вони досягнули два роки тому, що робить міста в Австралії більш доступними для мандрівників. Так Брісбен опинився на 49 позиції, а Аделаїда на 53. Перт, який три роки тому був 11 найдорожчим містом у світі, «впав» до 56 місця, що трохи вище Бангкоку і Ханоя.

Новозеландські Окленд і Веллінгтон також «подешевшали» – нині вони на 38 і 42 місцях відповідно. EIU зазначив, що посилення долара США і послаблення євро спричинили зниження рейтингу міст єврозони. Загалом лише 8 зі 133 міст не змінили свої позиції у рейтингу торік.

Нагадаємо: титул найдорожчого міста в світі вже третій рік поспіль займає Сінгапур. За ним тісно йдуть Цюріх і Гонконг, розділивши між собою друге місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-