Напади на лікарні в

Напади на лікарні в "гарячих" точках: в ООН готують резолюцію

Укрінформ
П'ять країн членів Ради безпеки ООН розробляють новий проект резолюції з вимогою припинення нападів на медичні установи в Сирії, Ємені та інших зонах бойових дій.

Про це повідомляє AFP з посиланням на дипломатів.

"Єгипет, Японія, Іспанія, Нова Зеландія та Уругвай планують представити документ, який засвідчуватиме, що такі напади порушують міжнародне право, а порушники мають бути притягнуті до відповідальності", - зазначили вони.

Як повідомляється, жодна з країн, які підготують резолюцію, не є постійними членами Ради безпеки.

"З огляду на збільшення атак, було б своєчасним мати текст, який демонструє міжнародне право, повагу до медичних працівників і надсилає меседж про медико-санітарну допомогу в зоні збройних конфліктів", - заявив речник Нової Зеландії в ООН Нікола Гарві.

За словами дипломатів, проект резолюції може бути представлено на початку наступного тижня.

ООН нещодавно висловила занепокоєння з приводу атак на медичних працівників та лікарні в конфліктних зонах, зокрема, у Сирії, Ємені та Афганістані.

Так, за минулий рік у ході 94 збройних нападів у Сирії постраждали 63 лікарні, підтримувані міжнародною організацією "Лікарі без кордонів" (MSF).

На думку MSF, якщо не буде відповідальності за такі атаки, напади  вважатимуться чимось нормальним, "прийнятним побічним продуктом" конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-