Українці Португалії приєдналися до загальноєвропейської акції:

Українці Португалії приєдналися до загальноєвропейської акції: "Два роки російської агресії"

Укрінформ
Сотні українців зібралися на площі Comercio в центрі Лісабону, щоб приєднатися до мирної ходи проти російської військової агресії проти України.

Про це повідомляє Спілка українців у Португалії.

Два тижні тому українські громадські організації надіслали президентові португальського парламенту звернення з проханням продовжувати дію економічних та політичних санкцій проти Росії-агресора.

Сьогоднішня акція, організована Асоціацією "УПЄ - Україно-Португальський соціально-культурний центр" та Спілкою українців у Португалії була широко висвітлена центральними португальськими телевізійними каналами, які передали головні меседжі українців: Росія - це країна агресором; Крим - це Україна; в Україні відбувається не громадянський конфлікт, а війна Росії проти України; світ повинен зупинити агресію Путіна!

На акції також були присутні українські дипломати на чолі з послом Інною Огнівець, яка звернулася до українців із закликом продовжувати активно допомагати Україні.

Особливим моментом сьогоднішньої акції також були фотоекспозиції, виготовлені за сприяння народного депутата 7-го скликання Олега Панькевича на основі фотовиставки "Війна за мир", із життя на передовій лінії фронту бійців Окремої штурмової роти "Карпатська Січ" 93-ї ОМБр ЗС України та виступ української співачки, що проживає у Португалії - Нараяни, яка наприкінці минулого року взяла участь у благодійному турне, організованому ВО "Свобода" на Сході України для захисників нашої Батьківщини.

Як супровід, під час мирної ходи, поряд з скандуваннями українців на різних мовах зупинити агресію Путіна, звучала пісня Джамали "1944", яку українці в Португалії вибрали музичним символом сьоголнішньої акцію і яку будуть активно підтримувати на конкурсі Євробачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-