В Росії за рік стало ще менше свободи - Amnesty International

В Росії за рік стало ще менше свободи - Amnesty International

Укрінформ
У Росії в 2015-2016 рр. посилювався тиск на критиків уряду, були застосовані репресивні закони, прийняті після того, як Володимир Путін знову став президентом.

Про це говориться в тексті щорічної доповіді Amnesty International про дотримання прав людини в світі в 2015-2016 рр.

Станом на кінець року понад 100 некомерційних організацій були включені (здебільшого в примусовому порядку) складений Міністерством юстиції список "іноземних агентів". Жодної НКО не вдалося через суд оскаржити своє включення до цього реєстру.

«Російська влада продовжує розширювати контроль над ЗМІ та інтернетом. Тисячі веб-сторінок і сайтів були заблоковані урядовими регуляторами, часто порушуючи права на свободу вираження думок. Посилилися обмеження свободи мирних зібрань, кількість громадських протестів скоротилося. Вперше четверо учасників мирних протестів піддані судовому переслідуванню у відповідності з прийнятим в 2014 році закону, що вводить кримінальну відповідальність за неодноразову участь у несанкціонованих зборах», - зазначають правозахисники.

Свобода ЗМІ як і раніше суворо обмежувалася як за рахунок державного контролю, так і в силу самоцензури. Більшість ЗМІ у своїй редакційній політиці ні на крок не відступали від офіційної точки зору на ключові події всередині країни і в світі.

Придушення свободи вираження думок торкнулося не тільки журналістів, але і блогерів. Директора державної Бібліотеки української літератури в Москві Наталію Шаріну затримали 28 жовтня за звинуваченням в екстремізмі. За версією слідства, в бібліотеці, серед некаталогизированной літератури виявлені роботи українського націоналіста Дмитра Корчинського.

«У відділенні поліції її протримали без постільних речей, їжі та води до 30 жовтня, після чого помістили під домашній арешт до можливого висунення звинувачень», - сказано в тексті доповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-