Відень визнали найкращим містом за рівнем життя

Відень визнали найкращим містом за рівнем життя

Укрінформ
Столицю Австрії визнано найкращим містом світу за рівнем життя, Київ посів 176 місце.

Такі дані надала консалтингова компанія Mercer, яка опублікувала рейтинг найкращих для проживання міст світу, передає Еспресо.TV.

При складанні рейтингу брали до уваги 39 різних факторів, що впливають на життя людини. У рейтингу одним з основоположних аспектів високого рівня життя є особиста безпека громадян.

Відтак Відень вже сьомий рік поспіль стає лідером рейтингу. У десятці кращих міст світу також потрапили: Цюріх (2-е місце), Мюнхен (4-е), Дюссельдорф (6-е), Франкфурт (7-е), Женева (8-е) і Копенгаген (9-е). При цьому в топ-10 також потрапили найбільше місто Нової Зеландії Окленд (3-е), канадський Ванкувер (5-е) і австралійський Сідней (10-е).

Найнижчий рівень життя в Європі - у Києві (176-е), Тирані (179-е) і Мінську (190-е). Москва і Санкт-Петербург розташувалися на 167-му і 174-му місцях відповідно.

Європейські міста також домінують за показником особистої безпеки. Першим йде Люксембург, потім Борн, Гельсінки, Цюріх і Відень, який займає п'яте місце. Також до списку увійшли Женева, Стокгольм, Копенгаген, Дюссельдорф, Франкфурт, Мюнхен, Нюрнберг.

У зв'язку з терактами та іншими соціальними негараздами за показником особистої безпеки позиції втратили Париж (71-е), Лондон (72-е), Мадрид (84-е) і Афіни (124-е). При цьому Київ (189-е), Санкт-Петербург (197-е) і Москва (206-е) мають найнижчий показник особистої безпеки в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-