Найщасливіші серед європейців – скандинави, скаржаться – італійці, греки і турки. Опитування

Найщасливіші серед європейців – скандинави, скаржаться – італійці, греки і турки. Опитування

Укрінформ
Більшість європейців, що проживають у містах, особливо в Скандинавії, задоволені своїм життям, у той час як жителі Стамбула, Палермо та Афін відчувають розчарованість.

Про це свідчить опитування, проведене Європейською Комісією за участі 40 тис. європейців з 79 міст континенту, повідомляє The Telegraph.

«Серед людей, які живуть у містах Європи, існує чимало відмінностей за рівнем задоволеності життям - від щасливих у Скандинавії до незадоволених у Південно-Східній Європі», - йдеться у повідомленні.

Серед пунктів, за якими оцінювали рівень задоволення життям мешканці європейських міст, були охорона здоров’я, транспорт, безпека, забруднення міст та імміграція.

Згідно з даними опитування, найщасливішими почувають себе мешканці Осло, Цюріха, Ольборга, Вільнюса і Белфаста. Найнещасніші – мешканці Стамбула, Палермо та Афін.

У звіті ЄК зауважується, що задоволення місцем проживання у людей співвідноситься з відчуттям безпеки в місті. Так, три чверті мешканців європейських міст сказали, що відчувають себе у безпеці. Натомість, незахищеними відчувають себе жителі Марселя, Стамбула та Афін.

Зазначається, що працевлаштування є ще одним з ключових критеріїв задоволення рівнем життя.

Так, мешканці лише 14 з усіх міст, в яких проводилося опитування, вважають, що їм легко знайти роботу, - найбільше з цим погоджуються у Празі, Клуж-Напоці (Румунія) і Мюнхені.

«Деякі висновки дають позитивну картину наших європейських міст і демонструють поліпшення їх стану», - зазначила Єврокомісар з питань регіональної політики Коріна Крецу.

Вона навела приклад Будапешта і Кракова, де кількість городян, задоволених місцевим громадським транспортом, збільшилася на 20%.  

Водночас, за її словами, інші дані вказують на поточні проблеми. Наприклад, можливість знайти пристойне житло за розумною ціною є найбільш гострою проблемою в столицях. Тільки в одному місті з п'яти люди визнають, що їм легко знайти роботу в своєму місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-