Найдорожчу в світі монету показують в Талліні

Найдорожчу в світі монету показують в Талліні

Фото
Укрінформ
Найдорожчу монету в світі в понеділок і вівторок можна побачити в Історичному музеї Талліна.

Там експонується перший в історії викарбуваний в США долар, повідомляє ПРАЙМ з посиланням на Postimees. Якщо в 1947 році долар "Flowing Hair" був проданий на аукціоні за 1250 доларів, то 24 січня 2013 року вартість унікальної монети становила вже понад 10 мільйонів доларів – це світовий рекорд ціни в нумізматиці - найдорожча монета в світі, за всеь час продажів з аукціону.

Срібний долар 1794 року випуску, названий "Flowing Hair" (на ньому зображена богиня Свободи з розпущеним волоссям) був першою монетою, викарбуваною у тодішній столиці США Філадельфії. Цю монету тримав в руках і перший президент США Джордж Вашингтон. Як відомо, на сьогодні екземпляр долара 1794 року, що зберігся найкраще.

Показ унікальної монети у восьми столицях Європи організував з один із найбільших в Європі дистриб'юторів монет, концерн Samlerhuset Group. Виставка "Flowing Hair" почала дорожнє шоу в лютому в Празі, звідки вирушила в тур по Європі, зупинившися на кілька днів у Варшаві і тепер — в Таллінні. Звідси монета піде до Хельсінки, Стокгольму, Осло, Дубліна і Лондона.

Фото guinness-ofrecords.blogspot.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-