Кораблям НАТО спростять захід до латвійських вод

Кораблям НАТО спростять захід до латвійських вод

Укрінформ
Міністерство оборони Латвії подало на розгляд уряду нові правила, які полегшують захід військових кораблів НАТО до латвійських вод, аргументуючи це «зміною ситуації з безпекою в Європі».

Про це повідомляє портал Delfi

"У зв'язку зі зміною ситуації, і з урахуванням зобов'язань Латвії як країни-члена НАТО необхідно забезпечити за можливістю швидке прибуття до Латвії збройних сил союзників", - підкреслює відомство.

Це стосується і військових навчань, і потенційно кризових ситуацій. Наразі порядок, відповідно до якого іноземні військові кораблі заходять до територіальних вод Латвії, встановлюють прийняті 2010 року правила Кабінету міністрів. Вони передбачають складний і трудомісткий порядок узгодження. Дозвіл на захід до латвійських вод видає Міністерство закордонних справ, а в цілому в процесі узгодження беруть участь три міністерства плюс національні збройні сили.

Нові правила розроблено, щоб зменшити бюрократичне навантаження на органи, що беруть участь у цьому процесі, та прискорити ухвалення рішень. Прийняття порядку спростить захід військових кораблів країн НАТО до територіальних вод і портів Латвії. Уряд країни розгляне правила 23 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-