Ващиковський: МакКейна ввели в оману щодо демократії в Польщі

Ващиковський: МакКейна ввели в оману щодо демократії в Польщі

Укрінформ
Американські сенатори Джон МакКейн, Дік Дурбін і Бен Кардін, які в листі на адресу глави уряду Польщі нещодавно висловили побоювання щодо стану демократії в країні, були введені в оману.

Про це під час візиту до Вашингтона заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує кореспондент Укрінформу.

"На цей лист відповіла пані прем’єр (Шидло – ред.). Я також відповідаю, що варто було раніше запитати, варто було приїхати, порозмовляти, аніж писати листи під впливом осіб, які негативно налаштовані до Польщі і використовують погане володіння ситуацією особами, які прихильно налаштовані до нас", - заявив Ващиковський.

За його словами, на сенаторів могли вплинути "колишні політики, які не хочуть повертатися до Польщі і які кажуть, що проводитимуть тут довгі лекції". Таким чином, він натякнув на одного зі своїх попередників на посаді глави МЗС Польщі Радослава Сікорського, який зараз перебуває у США і проводить лекції в американських вишах.

У відповіді на лист трьох американських сенаторів глава польського уряду Шидло в неділю підкреслила, що у Польщі не порушуються основи демократії, а зміни до законів про функціонування Конституційного суду і публічних ЗМІ здійснюються в рамках законодавства країни і не становлять загрози для демократії. Вона запросила американських політиків до Польщі, аби вони на місці змогли вивчити ситуацію.

Під час візиту до США Ващиковський зустрінеться, зокрема, з держсекретарем Джоном Керрі.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-