У Польщі прийняли нову програму розвитку країни

У Польщі прийняли нову програму розвитку країни

Укрінформ
Уряд Польщі затвердив у вівторок нову програму розвитку країни.

Про це заявила глава уряду РП Беата Шидло після засідання уряду країни, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“З великим задоволенням хочу поінформувати, що Рада міністрів прийняла програму розвитку, яку спрямовуємо до поляків. Це одна з програм, з якою ми йшли на вибори – програма розвитку Польщі”, - заявила Шидло.

За її словами, йдеться про “зовсім нову модель розвитку Польщі”. Шидло підкреслила, що уряд має амбіції створити “польську марку”, яка конкуруватиме з найкращими у світі.

У свою чергу міністр розвитку Польщі Матеуш Моравецький підкреслив, що першочергове завдання влади - підняти рівень ВВП країни. За його словами, нині він становить 70% від середнього по ЄС, в 2030 році країна в результаті здійснення реформ має наздогнати ЄС, а в 2040 році на 12,8% випередити середній показник по Єврсоюзу.

“Це відобразиться і на зарплатах – середню європейську зарплату поляки отримуватимуть в 2030 році”, - констатував міністр розвитку РП.

Моравецький наголосив, що його план розвитку включатиме п’ять основних елементів: реіндустріалізацію, розвиток інноваційних фірм, капітал для розвитку, експансію за кордоном, а також соціальний і територіальний розвиток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-