Безпекову конференцію у Мюнхені охороняють 3700 поліцейських

Безпекову конференцію у Мюнхені охороняють 3700 поліцейських

Укрінформ
Проблеми терору, біженців, торгівлі у контексті безпеки почнуть обговорювати в п'ятницю учасники Мюнхенської конференції з безпеки. 

Про це з місця подій у "Баварському Дворі"(«Bayerischer Hof») повідомляє кореспондент Укрінформу.

Безпеку учасників 52-ої за рахунком конференції забезпечують 3700 поліцейських. "Це на 100 осіб більше, ніж минулого року", - повідомив журналістам президент баварської поліції Вернер Файлер. Правоохоронці стежитимуть за тим, аби ніщо не завадило роботі 24 глав держав і урядів, а також 62 міністрів закордонних справ та оборони. 

Україну представляє Президент Петро Порошенко, якого чекають у Мюнхені в п'ятницю  ввечері. Глава української держави виступає за планом у суботу о 10.20 ранку (11.20 за київським часом). Також передбачено цілий ряд двосторонніх зустрічей глави держави.

Офіційно конференція відкриється у п'ятницю о 15.00 (16.00 за київським часом) короткою промовою її голови Вольфганга Ішингера. Із заявами виступлять керівники оборонних відомств ФРН і Франції Урсула фон дер Ляєн і Жан-Ів ле Дріан. З особливим зверненням виступить король Йорданії Адбулла II.

Також у перший день роботи 3-денної конференції відбудуться дискусії "Терор ІДІЛ і збереження свобод", "Торгівля, процвітання і безпека" та "Відмова біженцям ЄС і міграційна криза". Крім того, вже з ранку експерти обговорять проблеми кібербезпеки і загрози здоров'ю, а також геополітичні виклики у контексті зниження цін на нафту. 

 Вже напередодні на полях конференції відбулася важлива зустріч - Контактної групи щодо Сирії, яка домовилася негайно розпочати значне скорочення насильства, що повинне призвести через тиждень до закінчення бойових дій. Сирійська тематика буде присутньою на порядку денному фактично протягом усієї роботи конференції до 14 лютого. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-