В Росії залишили під арештом художника-акціоніста

В Росії залишили під арештом художника-акціоніста

Укрінформ
Московський міськсуд визнав законним продовження арешту художника Петра Павленського, який звинувачується у підпалі дверей будівлі ФСБ на Луб'янці.

Про це повідомляє «Медіазона» з посиланням на адвоката Павленського Ольгу Чавдар.

«2 лютого 2016 року Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту Павленського на продовження йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - повідомила адвокат.

Павленського звинувачують у вандалізмі. Напередодні його перевели з СІЗО до Центру соціальної і судової психіатрії імені Сербського на судово-психіатричний огляд.

Нагадаємо, у ніч з 8 на 9 листопада Павленський підійшов до будівлі ФСБ й облив бензином вхідні двері з каністри, потім підпалив. Після цього співробітники поліції його затримали. Художник назвав акцію «Палаючі двері Луб'янки» і пояснив, що таким чином виступив проти покарання Олега Сенцова й Олександра Кольченка.

Павленський і в попередніх акціях порушував українську тему: він і ще кілька осіб підпалювали шини в Петербурзі на Малому Конюшенному мосту, відтворюючи атмосферу протестів на Майдані в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-