Підпалювач дверей ФСБ вимагає суду, як над Сенцовим

Підпалювач дверей ФСБ вимагає суду, як над Сенцовим

Відео
Укрінформ
Звинувачений у вандалізмі за підпал дверей ФСБ художник Петро Павленський вимагає перекваліфікації своєї справи на «тероризм».

Про це він заявив у залі суду, передає Радіо Свобода.

«За підпал дверей засудили так званих "кримських терористів" (справа Сенцова). Я вимагаю перекваліфікації моєї справи на тероризм. Я вважаю, що це в логіці вашої системи. Поки вимогу не буде виконано, я відмовляюся виконувати всі ваші судові ритуали. Поки ви не перекваліфікуєте мою справу на тероризм, я оголошую обітницю мовчання», - сказав Павленський.

Таганський суд Москви ухвалив узяти  художника-акціоніста Петра Павленського під варту до 8 грудня.

Нагадаємо, Петра Павленського звинувачують у вандалізмі з мотивів політичної чи ідеологічної ненависті – після того, як у ніч на 9 листопада він облив бензином і підпалив вхідні двері будівлі ФСБ Росії на Луб'янці.

Це не перша акція Павленського. У 2012 році він вийшов на публіку із зашитим ротом на знак солідарності з учасницями панк-групи Pussy Riot. У 2013 році прибив свою мошонку до бруківки на Красній площі в Москві. У жовтні 2014 року Павленський відрізав собі мочку вуха, сидячи на даху інституту імені Сербського в Москві на знак протесту проти каральної психіатрії. У Петербурзі відбувається суд над художником за акцію "Свобода" на підтримку українського Майдану, що відбулася в лютому 2014 року.

У Росії аналогічні дії Сенцова кваліфікували як теракт. Його засудили до 20 років ув'язнення.

У ФСБ впевнені, що Сенцов і троє його спільників 14 і 18 квітня минулого року підготували і здійснили підпали вхідних дверей офісів громадської організації «Російської общини Криму» та політичної партії «Єдина Росія» у Сімферополі.

Відео: svoboda.org, Фото: facebook.com/LepskiySergey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-