Авіація коаліції знищила військовий завод ІДІЛ

Авіація коаліції знищила військовий завод ІДІЛ

Укрінформ
Міжнародна коаліція на чолі зі США за минулу добу здійснила 33 успішних авіаудари по об'єктах терористичної організації "Ісламська держава" в Сирії та Іраку.

Про це йдеться в щоденному зведенні Пентагону про результати операції "Inherent Resolve", передає власний кореспондент Укрінформу.

При цьому повідомляється про втрати бойових підрозділів і техніки терористів, знищення ракетно-пускових установок, системи тунелей, заводу з виготовлення бомб.

"У Сирії проведено 16 ударів штурмовою, винищувальною авіацією та дистанційно пілотованими літальними апаратами", - зазначається в повідомленні.

При цьому, географія ударів на території Сирії за останню добу розширилась до шести ключових міст, де зосередились угруповання ІД. Зокрема, повідомляється про досягнення успіху в районах населених пунктів Хасака, Хоул, Ракка, Айн Іса, Мара та Вашія. Коаліційні сили знищили та знешкодили там чотири тактичних підрозділи ІДІЛ, шість бойових позицій, 14 одиниць автомобільної та спеціальної техніки, систему тунелів (в районі Хоула), артилерійську установку ППО та нафтопереробне підприємство біля Ракки.

У Іраку "за згоди та підтримки іракського уряду" проведено 17 авіаударів, констатували в Пентагоні. Вони були зосереджені навколо населених пунктів Асад, Багдаді, Ар Рутба, Хаббанія, Мосул, Рамаді, Синджар, Таль Афар.

При цьому повідомляється про знищення та ураження дев'яти тактичних підрозділів ІДІЛ, 11-ти бойових позицій, командно-контрольного вузла терористів, перевалочної бази, трьох ракетних пускових установок, двох одиниць транспортної техніки. Крім того, в результаті авіаударів виведено з ладу два підприємства з виготовлення вибухових пристроїв у районі Асада, придушені вогневі позиції та відрізаний доступ бойовиків до місцевості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-