Amnesty International застерегла Молдову від політичної помсти

Amnesty International застерегла Молдову від політичної помсти

Укрінформ
Правозахисна організація Amnesty International Moldova засуджує насильницькі дії під час масових антиурядових акцій у Кишиневі та закликає політиків діяти прозоро і не ігнорувати думку громадян.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві організації, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми шкодуємо, що політики продовжують ігнорувати і байдуже ставитися до міжнародних зобов'язань в сфері захисту прав людини. Звертаємо увагу на те, що політики, проігнорувавши думку громадян, діяли недемократично і непрозоро, що й викликало обурення учасників акцій протесту», - наголошується у заяві.

Організація закликає компетентні органи до об'єктивного розслідування інцидентів, що сталися, і не керуватися під час розслідування принципами політичної помсти.

Нагадаємо, напередодні у Кишиневі відбулося спеціальне засідання парламенту, під час якого був затверджений склад нового уряду під керівництвом Павла Філіппа. Засідання тривало близько 30 хвилин.  Депутати, не заслухавши кандидата у прем'єри, а також відмовившись від дебатів за урядовою програмою, проголосували і затвердили уряд.

Після затвердження уряду в середу, 20 січня, у Кишиневі почалися масові антиурядові акції протесту, організовані Громадянською платформою «Гідність і правда», Партією соціалістів і «Нашою партією».

Протестувальникам вдалося прорватися через поліцейські кордони і увійти до будинку парламенту, проте  згодом вони були витиснені з будинку правоохоронцями.

Внаслідок зіткнень між протестувальниками і представниками поліції 10 осіб дістали травми різного ступеню важкості.

За фактом масових безпорядків у Кишиневі Генпрокуратура порушила кримінальну справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-