Вбивство Литвиненка: від Кемерона вимагатимуть санкцій проти Росії - ЗМІ

Вбивство Литвиненка: від Кемерона вимагатимуть санкцій проти Росії - ЗМІ

Укрінформ
Британські дипломати відмовляють прем'єр-міністра Девіда Кемерона від введення економічних санкцій щодо Росії.

Йдеться про можливе введення санкцій після того, як буде винесено обвинувальний вердикт у справі про загибель в Лондоні колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка, пише Інтерфакс з посиланням на дані The Guardian.

19 січня прем'єр-міністр має отримати звіт про результати публічного розслідування у справі Литвиненка, які стануть надбанням громадськості 21 січня.

Як пише газета, в уряді вважають, що голова відкритого судового розгляду суддя Роберт Оуен, щонайменше, визнає винними у вбивстві Литвиненка Дмитра Ковтуна і Андрія Лугового.

Видання підкреслює, що за прогнозами деяких експертів, суддя піде далі і визнає відповідальним за вбивство екс-співробітника ФСБ російську державу. І тоді Кемерон "буде змушений ухвалити рішення про те, як покарати Росію", пише The Guardian.

Зокрема, лідер ліберал-демократів Тім Фэррон закликав прийняти британський аналог американського "закону Магнітського" і ввести заборону на в'їзд до Великобританії відповідальним за смерть Литвиненка і блокувати їх активи в британських банках. Як очікується, до введення санкцій також закликатимуть і члени "тіньового кабінету".

Разом з тим видання зауважує, що МЗС Великобританії хоче уникнути масштабної сварки з Москвою.

Як очікується, Лондон, щонайменше, знову вимагатимє від російської влади екстрадиції Лугового і Ковтуна. Крім того, Великобританія, швидше за все, підтвердить, що залишить у силі своє рішення звести до мінімуму співпрацю з російською ФСБ, пише газета.

Литвиненко був отруєний радіоактивним полонієм 1 листопада 2006 року і помер у лікарні за три тижні. Ковтун і Луговий відкидають всі звинувачення на свою адресу. Російська влада також неодноразово відкидала будь-яку причетність до смерті Литвиненка.

Фото ru.tsn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-