Латвійські солдати братимуть участь у операції проти ІДІЛ

Латвійські солдати братимуть участь у операції проти ІДІЛ

Укрінформ
Сейм Латвії схвалив сьогодні участь латвійських військовослужбовців в операції проти "Ісламської держави" і місії ООН  в Іраку і Малі.

Про це повідомляє Delfi

"Таким чином, в діях проти терористичної організації "Ісламська держава" починаючи з лютого братимуть участь приблизно десять латвійських військовослужбовців", - зазначається в повідомленні.

При цьому міністр оборони Латвії Раймонд Бергманіс підкреслив, що безпосередньо у бойових діях в Іраку латвійці не братимуть участь, а у складі контингенту армії Данії сконцентруються на навчанні місцевих солдатів.

Відзначається, що термін операції в міжнародних документах поки що не затверджений, проте з урахуванням майбутніх завдань і їх обсягу Міноборони запропонувало затвердити участь у ній Національних збройних сил (НЗС) Латвії на строк до 1 лютого 2018 року.

У стабілізаційній місії ООН в Малі НЗС Латвії також планують брати участь з лютого. Зараз у резолюції ООН термін цієї операції встановлено до 30 червня 2016 року, і подальша участь в ній проходитиме згідно з рішеннями ООН.

Рівень загрози для латвійських солдатів у цій країні Міноборони оцінює як середній.

У рамках цієї місії Латвія направить в очолюваний Нідерландами штаб по обробці інформації від одного до трьох військовослужбовців. Вже в лютому до Малі буде направлено одного латвійського військовослужбовця, а в другому півріччі - ще двох.

У Малі латвійські військовослужбовці також не братимуть участь у бойових діях, але їм буде видано зброю для захисту.

Планується, що в операціях проти "Ісламської держави" і в Малі латвійські солдати в порядку ротації нестимуть службу впродовж півроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-