Афганські таліби звільнили канадського заручника

Афганські таліби звільнили канадського заручника

Укрінформ
Канадець Колін Ратерфорт (Colin Rutherford), який півдесятиліття провів у полоні Талібану в Афганістані, звільнений.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомили у міністерстві закордонних справ Канади.

«Канада дуже рада, що зусилля зі звільнення Коліна Ратерфорта із полону увінчалися успіхом. Ми з нетерпінням очікуємо на повернення пана Ратерфорта до Канади та його возз’єднання із сім’єю», - йдеться у повідомленні МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві також пообіцяли допомогти колишньому заручнику безпечно потрапити до Канади. «Уряд Канади продовжуватиме надавати пану Ратерфорту консульську підтримку та допоможе йому безпечно повернутися додому», - зазначили у МЗС.

До привітань приєднався і міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, який подякував уряду Катару за допомогу у звільненні заручника. «Як міністр закордонних справ я висловлюю щиру подяку уряду Катару за допомогу у вирішенні цього питання», - наголосив Діон.

Водночас, у канадському МЗС відмовилися детальніше розповісти про звільнення Ратерфорта, зокрема пояснити участь у цьому Катару.

Нагадаємо: громадянин Канади Колін Ратерфорт був узятий в заручники бойовиками Талібану у 2011 році, коли проводив відпустку у Афганістані. Ісламісти обвинуватили його у шпигунстві та погрожували віддати під суд. Втім, згодом оприлюднили відео, на якому Ратерфорт пояснював, що прибув до Афганістану у якості туриста для огляду історичних пам’яток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-