Посла Німеччини  викликали до польського МЗС через заяви соратників Меркель

Посла Німеччини викликали до польського МЗС через заяви соратників Меркель

Укрінформ
Посла Німеччини в Польщі Рольфа Нікеля викликають до польського МЗС на розмову з керівником польської дипломатії Вітольдом Ващиковським.

Як повідомляє Польське радіо, дипломата  запросили через антипольські висловлювання німецьких політиків.

"Ми донесемо нашу позицію. Думаю, що міністр Ващиковський скаже про те, які можуть бути наслідки таких висловлювань німецьких політиків. Адже вони приносять шкоду польсько-німецьким відносинам, шкодять двостороннім взаєминам, які, все ж таки, були дуже добрі, і не потрібно їх псувати. Йдеться також про поліпшення іміджу Польщі, адже такі висловлювання завдають йому шкоди", – сказав речник МЗС Артур Дмоховський.

Раніше керівник парламентського клубу правлячої партії ХДС/ХСС Фолькер Каудер у розмові з тижневиком «Der Spiegel» висловився про можливість економічних санкцій щодо Польщі. Зокрема, Каудер сказав, що коли порушуються європейські принципи, країни Євросоюзу повинні мати відвагу застосувати санкції.
Читайте також: Події у Кельні змусили польського міністра написати Еттінгеру

Про це також говорив і голова групи ХДС/ХСС в Європарламенті Герберт Ройль. «Якщо політичний діалог не приносить результатів, необхідно застосувати санкції», - сказав німецький політик.

Нагадаємо, 7 січня президент Польщі Анжей Дуда підписав поправки до закону про державне теле- і радіомовлення, які викликали обурення як у самій країні, так і в ЄС, де їх розцінили як наступ на свободу слова. Також несприйняття викликали поправки до законопроекту про Конституційний суд. Питання розглядатиметься 13 січня на засіданні Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-