Події у Кельні змусили польського міністра написати Еттінгеру

Події у Кельні змусили польського міністра написати Еттінгеру

Укрінформ
Міністр юстиції Польщі Збігнєв Зьобро закинув Єврокомісарові у справах цифрової економіки і суспільства Гюнтеру Еттінгеру вибірковість у висловлюванні побоювань щодо свободи ЗМІ у країнах ЄС.

В офіційному листі міністр наголосив, що до відповіді на "немудрі" зауваження європейського чиновника його спонукали нещодавні події у Кельні, де численні випадки сексуальних домагань до жінок "декілька днів приховувалися німецькими ЗМІ", інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Цензура щодо цих подій у німецьких ЗМІ шокувала громадську думку в цілому світі. Дарма я очікував на Вашу рішучу відповідь на такі серйозні порушення прав громадян на інформацію. Я зробив невтішний висновок, що Ви волієте говорити про примарні загрози для свободи ЗМІ в інших країнах, аніж засуджувати цензуру у своїй рідній (Еттінгер є громадянином Німеччини. - Ред)”, - йдеться у посланні.

У листі міністр юстиції РП також наголошує, що Еттінгер не висловлював  занепокоєння, коли попередня влада у Польщі порушувала свободу ЗМІ, тоді як спецслужби РП в 2014 році намагалися силою забрати у тодішнього головного редактора тижневика “Wprost” матеріали, які компрометували владу. “У вашій рідній країні схоже вторгнення в редакцію тижневика "Der Spigel" було в 1962 році великим скандалом і завершилося відставкою уряду”, - нагадує Зьобро.

Польський чиновник наголосив, що він не має наміру повчати єврокомісара, але просить, щоб він з огляду на посаду був у своїх заявах “більш стриманим і, насамперед, об’єктивним”.

Сейм та Сенат Польщі до 31 грудня силами депутатів провладної фракції партії "Право і Справедливість" (PiS) схвалили зміни до закону про Національну раду з питань радіо і телебачення (KRRiT), а 7 січня їх підписав президент Анджей Дуда. Проти внесення змін протестували опозиційні партії парламенту, а також журналістські організації та міжнародні інституції. Опозиція закидає провладній коаліції намагання політизувати і підпорядкувати собі державні ЗМІ. Влада відкидає усі звинувачення, наголошуючи, що ці зміни є тимчасовими - до повного реформування національних ЗМІ.

За планами влади, польські державні ЗМІ після реформування зосередять свою роботу на сферах культури, освіти, історичної політики, промоції Польщі і підтриманні позитивного іміджу країни у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-