Глава МЗС Польщі запевняє: Відносини з ЄС не погіршилися

Глава МЗС Польщі запевняє: Відносини з ЄС не погіршилися

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський каже, що погіршення відносин між ЄС і Польщею немає, а напруження підігрівається окремими політиками і ЗМІ.

Про це він заявив в інтерв’ю РАР, повідомляє сайт міністерства закордонних справ РП.

"Ні (немає погіршення відносин Польщі і ЄС – ред.), а ці враження викликані штучно і спираються на окремі заяви кількох політиків. На цій підставі формується хибна думка, що відбувається інтенсивна дискусія в міжнародних інституціях на тему Польщі", - заявив Ващиковський.

Він уточнив, що міжнародні організації в цілому не мають претензій до Польщі у контексті законодавчих ініціатив нової правлячої еліти, а її висловлюють лише їх окремі представники. Ващиковський підкреслив, що як президент Європарламенту Мартін Шульц так і єврокомісари Гюнтер Еттінгер і Франс Тіммірманс висловлюють виключно свою особисту точку зору на ситуацію в Польщі.

"У впливових міжнародних інституціях витягуються заяви того чи іншого політика чи чиновника і створюється враження, що у світі, а принаймні Європі, триває велика дискусія навколо стану демократії в Польщі. Ці висловлювання потім накручуються додатковими коментарями в деяких польських ЗМІ",- наголосив глава МЗС Польщі.

Нагадаємо, ряд впливових осіб з різних міжнародних інституцій упродовж останнього часу висловлювали свої застереження щодо внесених змін до закону про Конституційний суд Польщі, а також законодавчих змін у сфері ЗМІ.

Єврокомісія 13 січня розгляне ситуацію в Польщі у контексті прийняття змін до законів про Конституційний суд і контролю за державними ЗМІ. Він матиме ознайомчий характер і не означатиме початок процедури призупинення певних повноважень Варшави в ЄС.

Фото: polskieradio.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-