Еттінгер не задоволений діями Варшави у питанні ЗМІ

Еттінгер не задоволений діями Варшави у питанні ЗМІ

Укрінформ
Єврокомісар з питань цифрової економіки та інформаційного суспільства Гюнтер Еттінгер вважає за необхідне поставити під контроль ситуацію з ухваленням у Польщі закону про ЗМІ.

Про це він заявив у інтерв'ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

"Багато що говорить на користь того, щоб ми зараз включили механізм правової держави і поставили Варшаву під спостереження", - сказав єврокомісар, висловивши занепокоєння останніми змінами у громадсько-правовому мовленні в Польщі.

Президент ЄК Жан-Клод Юнкер включив питання у порядок денний найближчого засідання, яке відбудеться 13 січня. Він має намір задіяти інструмент, що існує з 2014 року і який ніколи раніше не застосовувався. Він передбачає структурований діалог з державою-членом у разі, якщо Єврокомісія вбачає системну небезпеку для верховенства закону. Якщо така країна не реагує на попередження Брюсселя, Комісія ініціює процедуру у зв'язку з порушенням основоположних європейських цінностей, що може призвести навіть до позбавлення права голосу.

Заява Еттінгера – не перша, така, що прозвучала з Брюсселя. Раніше віце-президент комісії ЄС Франс Тіммерманс попередив Варшаву про неприпустимість обмеження свободи ЗМІ.

Як повідомляв Укрінформ, у Польщі керівники відразу кількох телеканалів пішли у відставку на знак протесту проти затвердження Сенатом Польщі 1 січня нової редакції закону, що регулює діяльність громадських ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-