Роман Сущенко не отримує листів з лютого - дружина журналіста

Роман Сущенко не отримує листів з лютого - дружина журналіста

Укрінформ
Незаконно затриманий у Росії кореспондент Укрінформу Роман Сущенко з лютого не може обмінюватися листами з сім'єю.

Про це його дружина Анжеліка Сущенко розповіла в інтерв'ю "Новой газете".

"З найбільш наболілих для нас зараз проблем залишається та, що адміністрація СІЗО (Лефортово - ред.) повністю припинила наше спілкування поштою. Роман не може одержати з лютого наші листи і малюнки сина Максима, і ми не одержуємо від нього жодних листів. Ну, можливо, це такий тиск на Романа. Хоча ми і з цим справляємося, завдяки відвідинам адвоката і українського консула", - сказала дружина політв'язня.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Наприкінці березня Анжеліка Сущенко була в Лефортово на побаченні у чоловіка. Зараз йдуть переговори про можливість другого побачення.

18 травня у Мосміськсуді було відмовлено у скарзі на продовження утримання під вартою Романа Сущенка до 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-