По всьому світу проходять акції на підтримку Сущенка

По всьому світу проходять акції на підтримку Сущенка

Фото
Укрінформ
У багатьох країнах світу та на трьох континентах українці й друзі України беруть участь у флешмобі на підтримку протиправно ув’язненого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Допомогу в організації та координації акції надає Всесвітній рух патріотів України, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Всесвітній рух патріотів України засуджує дії Росії відносно Романа Сущенка. Ми всі віримо в перемогу над тиранами! На підтримку Романа, в усіх куточках світу ми проводимо флешмоб. Українці своїх не лишають!» - наголосила керівник громадського патріотичного руху Ірина фон Бург.

Лише станом на першу половину дня понеділка участь в акції взяли сотні українців та друзів України із багатьох країн Європи, а також Північної Америки та Австралії.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

18 травня в Мосміськсуді у скарзі на продовження тримання під вартою Сущенку було відмовлено.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-