Порошенко назвав нові обставини для

Порошенко назвав нові обставини для "нормандського формату"

Укрінформ
У рамках "нормандського формату" потрібно взяти до уваги нові обставини щодо ситуації на Донбасі й напрацювати Дорожню карту по впровадженню Мінських угод.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Багато є нових обставин, які ми маємо взяти до уваги в "нормандському форматі". Чого ми добиваємося? Ми наголошуємо на необхідності складення й ухвалення Дорожньої карти Мінського процесу: що і коли має відбутися. Упевнений, що ми знайдемо порозуміння, компроміс і знайдемо достатньо аргументів для Російської Федерації, щоб ця Дорожня карта була представлена", - сказав глава держави.

За його словами, такими новими обставинами є указ Путіна про визнання фейкових документів так званих "ДНР" і "ЛНР", розширення рублевої зони на окуповані території Донбасу, так звана "націоналізація" українських підприємств тощо.

Водночас Порошенко наголосив, що єдиний, хто заважає напрацюванню Дорожньої карти по Мінську, - це Росія.

"Ми не бачимо жодних конструктивних кроків (з боку РФ - ред.), більше того, відбуваються жахливі події, які трапилося вчора (в Авдіївці під час обстрілу снаряд попав в житловий будинок, четверо людей загинули - ред.)", - підкреслив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-