В Укрінформі показали фільм про Романа Сущенка

В Укрінформі показали фільм про Романа Сущенка

Укрінформ
На честь Дня свободи преси в Укрінформі відбулася презентація агентства, яке готується до свого 100-річчя, українським та зарубіжним журналістам.

У рамках презентації було продемонстровано фільми, присвячені Укрінформу, а також кореспонденту агентства у Франції Роману Сущенку, незаконно ув'язненому Кремлем,  повідомляє кореспондент агентства.

"Майже 100 років агентства означають, що тисячі журналістів творили в ім'я цього агентства. Вони були на передовій під час Другої світової війни, були у самому пеклі Чорнобиля. Сьогодні вони працюють у зоні військових дій, продовжуючи творити ім'я нашого агентства... Не було б цієї війни, не було б арешту нашого колеги Романа Сущенка, якого продовжують утримувати в Москві, незважаючи на всю абсурдність, весь цинізм і голослівність звинувачень проти нього", - сказав під час презентації генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко.

Він додав, що потужна кампанія, яка розгорнулася на підтримку Романа, свідчить про те, що не так просто буде Кремлю поширити "русский мир" на весь світ.

"І нам ця підтримка дає надію, що Роман скоро буде з нами. І ми, наші дипломати, громадські активісти, Міністерство інформполітики, продовжуємо докладати для цього всіх зусиль. Тож чим авторитетніше буде наше агентство, тим більше шансів, що Роман Сущенко швидше буде з нами", - підкреслив генеральний директор.

Харченко також нагадав, що у війні, яку веде РФ проти України, загинув журналіст Укрінформу Олег Задоянчук, інші працівники агентства, на щастя, повернулися.

"Ми будемо надалі як журналісти працювати над донесенням правди про цю війну", - підкреслив керівник Укрінформу.

Як зазначалося, сюжет про Укрінформ та документальний фільм про Сущенка зняті  UA/TV. Фільм уже був показаний представникам ЗМІ в Клубі Кабінету міністрів на день народження журналіста. Роман Сущенко висунутий НСЖУ як номінант на всесвітню журналістську премію ЮНЕСКО і сьогодні очікується оголошення результатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-