Справа Сущенка: адвокат розповів про слідчі дії на травневі

Справа Сущенка: адвокат розповів про слідчі дії на травневі

Укрінформ
Адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка повідомив, що у справі його підзахисного очікуються слідчі дії 3-5 травня.

Про це Марк Фейгін повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Незабаром почнуться травневі свята. У ці дні життя в країні часто завмирає. Проте в нашому випадку в проміжки між цими святами, вихідними днями, очікуються певні слідчі дії, десь 3-5 травня", - сказав Фейгін.

На його думку, це, швидше за все, буде ознайомлення з підсумками проведених слідством експертиз. Раніше адвокат повідомив, що за його приблизною оцінкою слідство триватиме все літо, і матеріали можуть бути передані до суду в серпні-вересні.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

26 квітня Лефортовський райсуд Москви продовжив перебування Сущенка під вартою до 30 червня. Адвокат Фейгін подав скаргу на це рішення в Мосміськсуд.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-