Президент тримає справу Сущенка на контролі - дружина журналіста

Президент тримає справу Сущенка на контролі - дружина журналіста

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко тримає на контролі справу кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, незаконно заарештованого в Росії.

Про це дружина журналіста Анжела Сущенко розповіла в інтерв'ю Укрінформу після повернення з Москви.

"Я від нас обох хочу подякувати Президенту України, який зустрічався з нами і тримає цю справу на контролі, МЗС, МІП України, Посольству України в Москві", - сказала вона.

За словами Анжели Сущенко, її чоловік дякує усім, хто про нього пам'ятає і хвилюється, а також передає привіт колегам з Укрінформу.

Як повідомлялося раніше, дружина українського журналіста Анжела Сущенко отримала дозвіл на побачення з чоловіком і в понеділок, 20 березня, зустріч з ним відбулася.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, в тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-