Тюремники не дали Сущенку малюнки сина через

Тюремники не дали Сущенку малюнки сина через "заборонені підписи"

Укрінформ
Дружині українського журналіста Романа Сущенка, якого незаконно заарештували у Росії і вже майже півроку тримають у СІЗО "Лефортово", заборонили під час побачення передати йому малюнки сина Максима через підписи під ними.

Про це Анжела Сущенко повідомила в інтерв'ю Укрінформу після повернення з Москви.

"Я сказала, що хочу показати Роману свіжі сімейні фотографії (дітей, батьків Романа) і малюнки сина. Вона (співробітниця СІЗО - ред.) сказала, що можна, але тільки якщо на них немає підписів. На фотографіях підписів не було. А от з малюнків почалися проблеми», - розповіла Анжела.

На одному з малюнків була Ейфелева вежа, біля якої вони з татом любили гуляти. "Максим вирішив намалювати саме це, щоб папа згадав про ті дні. Він підписав малюнок словами "Ейфелева вежа" французькою і українською мовами. Тобто це і були заборонені підписи", - говорить Анжела. 

За її словами, на другому малюнку син Романа намалював жовтий літак, щоб "тато повернувся на ньому додому", а на третьому - будинок і сім'ю з підписами «Мама, папа, Юля (дочка Романа - ред.)". 

Анжела Сущенко залишила привезені на побачення малюнки сина українському консулу в РФ. «Він ще робитиме запити, клопотатиме з їх приводу», - розповіла вона.

Як повідомляв Укрінформ, дружина українського журналіста Анжела Сущенко отримала дозвіл на побачення з чоловіком і в понеділок, 20 березня, зустріч з ним відбулася. 

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено обвинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України  висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-