Адвокат обговорив із Сущенком пропагандистські матеріали на КремлеЗМІ

Адвокат обговорив із Сущенком пропагандистські матеріали на КремлеЗМІ

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно утримуваного в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка, вважає, що телеканал НТВ готує "про запас" дифамаційний матеріал  проти його підзахисного в очікуванні деяких подій наступного тижня.

Про це він сказав кореспондентові Укрінформу.

"Побував сьогодні у Романа Сущенка, обговорили поточні новини. У тому числі, сьогоднішній дзвінок мені від редактора НТВ з проханням про інтерв'ю у справі Сущенка. Вона сказала: "Ми готуємо матеріал". Запитувати, для якої програми, було безглуздо, оскільки на пропагандистських каналах у таких випадках все одно правду не кажуть", - сказав Фейгін.

Як відомо, у четвер адвокат Романа Сущенка Марк Фейгін у жорсткій формі відмовив НТВ в усілякому спілкуванні. "Моя особиста думка, з досвіду минулих справ (Pussy Riot, Савченко), на НТВ щось готується. Очевидно, в очікуванні деяких подій наступного тижня. Щось подібне було і в грудні, коли мене теж шукали ентевешники", - підкреслив адвокат.

На думку адвоката, зараз на Луб'янці (вулиця, де розташований головний офіс ФСБ) і вище вирішується, в якому ключі відноситься далі до справи Сущенка: залишити його в колишньому стані або розпочати акцентоване пропагандистське використання. "У цій ситуації моє завдання - змусити потенційних авторів якоїсь телевізійної "залепухи" гарненько подумати, а чи варто їм братися за цю справу. В даний момент Сущенко - визнаний і добре відомий в Україні, Європі журналіст. Тому пережовування провокації, затіяної проти нього, буде на шкоду самим організаторам", - вважає адвокат.

Фейгін, як і раніше, вважає, що доля Сущенка вирішуватиметься під час переговорів на вищому рівні.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-