Клімкін сподівається потиснути руку Сущенку в його наступний день народження

Клімкін сподівається потиснути руку Сущенку в його наступний день народження

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається, що свій наступний день народження - 8 лютого - ув'язнений в Росії кореспондент Укрінформу Роман Сущенко проведе на свободі.

Про це міністр закордонних справ України сказав під час сьогоднішньої презентації фільму "В'язні Кремля", що розповідає про Сущенка.

"Я дуже хотів би поздоровити Романа з днем народження. Хоча ми віримо в прикмети - і заздалегідь це не робиться. Я дуже сподіваюсь, що наступного разу ми зробимо це і просто потиснемо йому руку - за те, що він зробив для всіх нас", - підкреслив Клімкін. 

При цьому він згадав про свою останню зустріч з Романом. 

"Це не було формальне інтерв'ю. Він записав декілька запитань. Але потім це була бесіда в нашому посольстві. Ми просто говорили - про роль Франції в "нормандському форматі", про те, що ще можна зробити в Парижі, про те, що нам потрібно, щоб Європа не просто розуміла, що у нас відбувається, - а насправді відчувала. Саме відчувала", - наголосив міністр. 

Щодо фільму "В'язні Кремля" він сказав, що це "реальна особиста історія", яку МЗС буде поширювати.

"Супер, що вдалося зробити цей фільм, те, що цей фільм піде зараз. І ми теж можемо його розповсюджувати. Але мої звернення до всіх, хто знаходиться тут, до всіх, хто нас чує. У нас є спеціальна платформа в МЗС, і ми займаємось звільненням політичних в'язнів і заручників. Там наші співробітники, консульські співробітники з МЗС, колишні політичні в'язні, співробітники неурядових організацій, всі ті, хто на цьому унікальному майданчику об'єднався, щоб працювати вперед. Намагайтесь тиснути, теж робіть це своєю персональною історією. Тільки тоді у нас обов'язково буде успіх. А він у нас буде", - переконаний Клімкін. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-