Польські журналісти закликають Кремль негайно звільнити Сущенка

Польські журналісти закликають Кремль негайно звільнити Сущенка

Заява
Укрінформ
Асоціація польських журналістів (SDP) закликала владу Росії зняти звинувачення з власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка і негайно звільнити його.

Про це йдеться в опублікованій у п’ятницю заяві Асоціації.

“Керівництво Асоціації польських журналістів закликає російську владу зняти звинувачення з українського журналіста Романа Сущенка і здійснити кроки щодо його негайного звільнення”,- йдеться в документі.

Як зазначається у заяві, власного кореспондента Укрінформу у Франції заарештовано в Росії 30 вересня минулого року, і відтоді журналіст не отримав дозволу побачитись з родиною, йому відмовлено також у зустрічі зі священиком. Крім того, Сущенко не отримує українську пресу попри те, що її передплата не заборонена внутрішніми документами слідчого ізолятора.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 р. в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-