ПАРЄ сьогодні голосуватиме резолюцію щодо звільнення Сущенка

ПАРЄ сьогодні голосуватиме резолюцію щодо звільнення Сущенка

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи вимагатиме звільнити протиправно заарештованого у Москві власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, а також припинити переслідування українських журналістів на території окупованого Криму.

Про це йдеться у проекті резолюції «Напади проти журналістів та свобода ЗМІ у Європі», яка буде обговорена і проголосована у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Будучи занепокоєною свободою ЗМІ у Російській Федерації, Асамблея закликає російське керівництво звільнити Романа Сущенка, який з 2010 року є кореспондентом Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції, та з 30 вересня 2016 року ув’язнений у Москві через обвинувачення у «шпигунстві», - йдеться у проекті резолюції, доповідачем з якої є голова української делегації в ПАРЄ народний депутат Володимир Ар'єв.

Дебати про свободу ЗМІ в Європі заплановані на 17.30 за київським часом.

Також ПАРЄ вимагатиме від російської влади зняти обвинувачення у «сепаратизмі» та припинити переслідування українських журналістів у Криму – Ганни Андрієвської, Наталії Кокоріної та Миколи Семени.

У проекті резолюції в черговий раз відзначається занепокоєння ПАРЄ у зв’язку з невиконанням Росією вимоги звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова, якого російський суд засудив до 20 років ув’язнення.

Також проект резолюції нагадує про незаконне закриття окупаційною російською владою у Криму кримськотатарського телеканалу ATR.

Окрім цього, у проекті висловлюється занепокоєння станом свободи медіа у Туреччині на тлі згортання у країні демократичних свобод.

У проекті резолюції наголошується, що уряди країн-членів Ради Європи мають активно реагувати на загрози свободи ЗМІ та напади проти журналістів у рамках започаткованої у квітні 2015 року «Платформи забезпечення захисту журналізму та безпеки журналістів».

У ПАРЄ нагадують, що починаючи з січня 2015 року у країнах-членах Ради Європи було вбито 16 журналістів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-