Адвокат: У Сущенка нова камера і новий сусід - російський націоналіст

Адвокат: У Сущенка нова камера і новий сусід - російський націоналіст

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін відвідав у вівторок в СІЗО "Лефортово" журналіста Укрінформу Романа Сущенка і повідомив про останні новини, пов'язані з його підзахисним.

Про це адвокат розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"Побував сьогодні у Романа і хочу передати його привітання з великими святами усім близьким, друзям, колективу Укрінформу. Сущенку знову змінили камеру. Але цього разу змінився ще і сусід. Його новий сусід по камері - російський націоналіст (язичник, "родновер"), затриманий по одній із численних справ, які зараз заводять проти цієї категорії", - сказав Фейгін.

Він також уточнив, що стосунки у Романа з його новим сусідом нормальні, "вони ладнають". Але Сущенко тепер на якийсь час буде без телевізора і холодильника, що залишилися в попередній камері.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повню версію інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Фото: Vasily Maximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-