Сущенка у СІЗО відвідає український консул - адвокат

Сущенка у СІЗО відвідає український консул - адвокат

Укрінформ
У середу, 28 грудня, незаконно заарештованого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка відвідає український консул Геннадій Брескаленко.

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу адвокат Сущенка Марк Фейгін, який відвідав журналіста у вівторок у СІЗО «Лефортово».

«Що ще важливе: завтра, у середу, Романа відвідає український консул у Москві Г.С. Брескаленко. Чекаємо на новини і після цього візиту", - сказав Фейгін.

Він також нагадав, що раніше подавав адвокатський запит Геннадію Брескаленку про допомогу в наданні документів, довідок, необхідних у "справі Сущенка", з кількох українських установ: Укрінформу, КНУ ім. Шевченка (Інститут журналістики) і ГУР МОУ.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін тримання Сущенка під вартою був продовжений за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-