Сущенко написав листа Олланду

Сущенко написав листа Олланду

Фото
Укрінформ
Протиправно заарештований російськими спецслужбами власний кореспондент Укрінформу у Парижі Роман Сущенко звернувся про допомогу задля свого звільнення до президента Франції Франсуа Олланда.

Листа від українського журналіста передасть у п’ятницю у Парижі представникам французького уряду адвокат Сущенка Марк Фейгін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Роман Сущенко передав мені із СІЗО «Лефортово» свого листа до президента Франції Олланда. Він французькою мовою. Я маю намір передати його до відповідальних осіб французького МЗС для того, щоб це звернення дійшло до президента Олланда», - заявив адвокат.

Фейгін розповів, що у листі український журналіст розповідає про історію, яка з ним трапилася у Москві.

«Роман також звертається з проханням сприяти його звільненню та порятунку. Ми дуже розраховуємо на те, що це буде певним моральним закликом до президента Олланда, його відповідальності у цій ситуації як учасника «нормандського» процесу, як одного із гарантів, посередників мирних переговорів між Україною і Росією», - зазначив Фейгін.

На переконання адвоката, у цій ситуації доля однієї людини пов’язана із відносинами між двома країнами.

«Сподіваюся, що президент Олланд не буде байдужим до цього прямого до нього звернення», - резюмував адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи усі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня та звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-