ЮНЕСКО сприятиме звільненню Сущенка - Фейгін

ЮНЕСКО сприятиме звільненню Сущенка - Фейгін

Укрінформ
ЮНЕСКО має формати для обговорення справи незаконного заарештованого в Росії власного кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка.

Про це власному кореспондентові Укрінформу заявив адвокат Романа Сущенка Марк Фейгін, за результатами проведеної у вівторок в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі робочої зустрічі.

«Ми обмінялися інформацією. Я надав інформацію по справі Сущенко. У них є формати, в яких вони будуть обговорювати це. Буде підготовлена для керівництва спеціальна доповідь. Ми обережні в оцінках, але, можливо, ЮНЕСКО активніше включиться в роботу по справі Романа Сущенка», - сказав Фейгін.

Адвокат також не виключив, що питання незаконного арешту журналіста Укрінформу буде в порядку денному для обговорення на одному з колективних засідань ЮНЕСКО.

Як повідомляв Укрінформ, 28 листопада Лефортовський суд Москви продовжив арешт незаконно затриманого журналіста Укрінформу Роману Сущенко до 30 січня 2017 року.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенко, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-