Сущенку не дозволили зустрітися зі священиком УПЦ КП

Сущенку не дозволили зустрітися зі священиком УПЦ КП

Укрінформ
Священик Української православної церкви Київсього Патріархату не зміг висповідати Романа Сущенка, українського журналіста, якого незаконно утримують у Росії.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Святослав Скороход, священик УПЦ КП, який служить у Підмосков'ї. 

"Сьогодні мені було відмовлено у звершенні Таїнств сповіді та святого Причастя над нашим журналістом Романом Сущенком, який незаконно утримується в Лефортово. Про це нам сповістив його адвокат Марк Фейгін. Нагадаю, що декілька тижнів тому на прохання самого Романа ми та Марк Захарович звернулись до керівництва Лефортовської в`язниці, аби звершувати духовну опіку над вірним нашої Української Церкви, але сьогодні нам в цьому було відмовлено. Мовляв у них достатньо священиків РПЦ МП", - написав священик.

Як повідомляв Укрінформ, митрополит Адріан (Богородська єпархія УПЦ КП) подав звернення до ФСБ і СІЗО "Лефортово" на відвідування прихожанина Володимирського кафедрального собору в Києві Романа Сущенка, який незаконно утримується в СІЗО №2 у Москві.

Вчора Лефортовський суд Москви продовжив арешт незаконно затриманому журналістові Укрінформу Роману Сущенку до 30 січня 2017 року.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Чинний термін утримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-