На Дніпропетровщині відкрили відновлений ліцей із бомбосховищем

На Дніпропетровщині відкрили відновлений ліцей із бомбосховищем

Фото
Укрінформ
Ліцей, відновлений за підтримки Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), відкрився у селі Привовчанському на Дніпропетровщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінвідновлення.

"Майже 200 учнів із сіл Привовчанське та Малоолександрівка Дніпропетровської області відтепер матимуть кращі та безпечніші умови навчання завдяки капітально відремонтованій будівлі та облаштованому бомбосховищу. Це вже друга школа, відкрита цьогоріч на Дніпропетровщині в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України - спільної ініціативи Європейського Союзу та ЄІБ", - йдеться у повідомленні.

Реконструкція ліцею в Привовчанському була профінансована кредитом ЄІБ у розмірі 630 тис. євро. Ще 180 тис. євро виділили з місцевого бюджету.

Ремонт ліцею у Привовчанському провели в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерством фінансів України, Дніпропетровською обласною державною адміністрацією, Павлоградською районною військовою адміністрацією та Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Зазначається, що програма має розмір у 200 млн євро, які спрямовуються на відновлення соціальної інфраструктури українських міст.

Читайте також: У Харкові розпочалися заняття в першій підземній школі

У Дніпропетровській області програми з відновлення охоплюють 26 проєктів. Серед них — 10 шкіл, 12 лікарень, адміністративна будівля та три станції водопостачання та водовідведення. Чотири проєкти успішно завершено, а решта перебувають на різних етапах будівництва.

Як повідомлялося, у Камʼянському на Дніпропетровщині відкрилася школа, реконструйована коштом Європейського інвестбанку. Загальна вартість реконструкції ліцею №11 у місті Кам'янське становить понад 4 млн євро. ЄІБ виділив 3,4 млн євро, а решту - місцевий бюджет.

У 2023 році Європейський інвестиційний банк збільшив фінансування проєктів в Україні у вісім разів, порівняно з інвестиціями у попередньому році - до 262 млн євро.

Фото: Міністерство відновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-