До «Армії відновлення» залучили 135 000 українців

До «Армії відновлення» залучили 135 000 українців

Укрінформ
Із початку старту проєкту «Армія відновлення» до виконання суспільно корисних робіт залучили 135 тис. безробітних.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Проєкт “Армія відновлення” ми запустили восени 2022 року, щоб фінансово підтримати людей, які тимчасово втратили роботу, та залучити їх до відбудови країни. Люди мають можливість долучитись до виконання суспільно корисних робіт і отримувати за це оплату, яка є вищою, ніж середній розмір виплат допомоги з безробіття. Загалом учасники “Армії відновлення” заробили за виконання суспільно корисних робіт майже 1 млрд грн», - зазначила заступник міністра економіки України Тетяна Бережна.

На сьогодні суспільно корисні роботи здійснюються у 19 регіонах країни. Серед найбільш активних учасників проєкту: Харківська область - видано 23 850 направлень, Донецька область - 16 300 направлень, Київська область - 15 000 направлень, Чернігівська область - 14 800 направлень та Полтавська область - 14 500 направлень.

Читайте також: В Україні відновили вже 869 пошкоджених Росією медзакладів

Як повідомлялося, види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Військове командування разом з військовими адміністраціями визначає, які роботи потрібні в регіоні, повідомляє про це службу зайнятості, яка пропонує безробітним долучитись до виконання таких робіт. З цими людьми укладають строковий трудовий договір. Із 1 квітня 2024 року заробітна плата за виконання суспільно корисних робіт зросла до 12 000 грн за повний відпрацьований місяць.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-