У Конгресі США закликали Байдена розпочати процес конфіскації активів Росії

У Конгресі США закликали Байдена розпочати процес конфіскації активів Росії

Відкритий лист
Укрінформ
Двопартійна група членів Конгресу США закликала Джо Байдена чимскоріше розпочати імплементацію закону щодо конфіскації заморожених російських активів.

Про це йдеться у відкритому листі, оприлюдненому на офіційному сайті співголови Українського кокусу в Конгресі США Марсі Каптур, передає Укрінформ.

«Ми цінуємо, що ваша Рада з питань нацбезпеки веде переговори, аби заохотити наших партнерів із G7 та Євросоюзу знайти креативні механізми використання російських суверенних коштів, заморожених у їхніх відповідних юрисдикціях»,- зазначається в листі.

Члени Конгресу позитивно оцінили роботу команди в адміністрації США, яка практично опрацьовує ці можливості.

Читайте також: За рахунок арештованих активів РФ Україна могла б отримати кредитів на $50 мільярдів - Мінфін США

«Аби продемонструвати Росії, що ми налаштовані серйозно, дуже важливо зробити кроки в напрямку імплементації закону REPO (щодо конфіскації активів РФ – ред.) на підтримку України», - продовжили законодавці.

Вони підкреслили, що Росія не демонструє жодних ознак послаблення військової кампанії або прагнення брати участь у багатосторонніх переговорах. Тож, наголосили конгресмени, настав час діяти зараз.

«Ми закликаємо вас вжити швидких заходів для імплементації закону REPO та проінформувати нас про це», - підкреслюється в листі.

Читайте також: Група конгресменів закликала Пентагон дозволити Україні атакувати цілі у Росії

Як повідомляв Укрінформ, положення закону REPO, який передбачає конфіскацію та спрямування на відновлення України заморожених активів Росії, були ухвалені в рамках закону про додаткове фінансування потреб нацбезпеки США. Цей документ був підписаний президентом США 24 квітня, він також містить понад $60 млрд допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-