Відновлення енергосектору: Галущенко розповів послу Норвегії про потреби України

Відновлення енергосектору: Галущенко розповів послу Норвегії про потреби України

Фото
Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко обговорив із послом Королівства Норвегія Хелене Санд Андерсен допомогу у відновленні енергетичної інфраструктури України.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго, передає Укрінформ.

Очільник Міненерго поінформував про складну ситуацію в енергосистемі та втрату близько 8 ГВт потужностей внаслідок ворожих атак.

«Росіяни намагаються повністю зруйнувати наші маневрові потужності – теплову та гідрогенерацію. Імпорт наразі не покриває потреби, які збільшилися, зокрема через похолодання. Взимку ситуація може бути ще складнішою, адже очевидно, що атаки не припиняться. Тому ми проводимо ремонтні роботи і працюємо над нарощуванням потужностей розподіленої генерації на місцях», - розповів Галущенко.

Міністр подякував Норвегії за вже надану підтримку українського енергосектору, а саме 42 вантажі гуманітарної допомоги загальною вагою понад 450 тонн, до яких увійшли силові трансформатори та трансформатори струму, електрогенератори, спецтехніка, кабель та інше обладнання, необхідне для ремонтних і відновлювальних робіт.

Сторони обговорили поточні потреби енергосектору в обладнанні для відновлювальних робіт, а також механізми закупівлі необхідного устаткування через Фонд підтримки енергетики України. Окремо наголошувалося на потребах у газових турбінах, газопоршневих установках та потужних генераторах для нарощування потужностей розподіленої генерації до наступного опалювального сезону.

Читайте також: Більшість українців вважають, що удари по енергетиці є довгостроковою стратегією РФ

Хелене Санд Андерсен підтвердила, що Норвегія продовжуватиме допомогу українській енергетиці, наразі країною вивчається залучення додаткових можливостей для допомоги у нинішній складній ситуації та для підготовки до зими.

Як повідомлялося, Норвегія зобов’язалася надати Україні цивільну та військову допомогу в розмірі 75 мільярдів крон (6,5 мільярда євро) на період 2023-2027 років.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-